新年祝大家身體健康,球技進步。

新的一年我當然有新的預測,我剛剛為明星賽投了先發東西岸的正選陣容。

東岸:後衞 – J. Wall、J. Butler 前鋒 – J. Noah、P. Gasol, LBJ

西岸:後衞 – M. Conley、S. Curry 前鋒 – A. Davis、T. Duncan、M. Gasol

82場常規賽差不多完成一半,西岸依然亂世佳人,今天K. Durant 復出赢取太陽輕輕鬆鬆拿下44分10籃板7助攻。賽初在缺少左KD, Westbrook 情況下成績當然差勁,當他們復出曾經連勝過7場比賽,可惜KD不幸又拗柴,但只有Westbrook 一夫當關成績也不過不失,如今KD番來,我有理由相信OKC 好有可能會係今年冠軍球隊,其他隊也員開始成熟如Ibaka、R. Jackson, 中鋒Steven Adams 開始打得有火。

東岸雖弱,也有驚喜,公鹿越打越好…… Jason Kidd 教練好野,帶領著一班小朋友如此好表現,期待殺入季後賽。交易之門已經開始,除了Rondo,J. Smith 較出名球星被交易之外,還未有更震撼的消息,在紐約市的C. Anthony 和D. Willliams,紐約人無論在更衣室或經理室已經聞到陣陣魷魚香味,P. Jackson 相信再沒有耐性吧,係時候要作出轉變吧。

LBJ 生日去左「射波」唔鬥波,Cleveland 今年會是東岸冠軍?相信唔會,我就看好公牛!