今日同大家介紹一下公鹿,公鹿最有名氣就是主教練Jason Kidd。其他… 唔太清楚,名字唔係好熟,電視基本上唔會直播,相信唔需要解釋。

今次想介紹呢位球員來自希臘,名字很長,叫Giannis Antetokounmpo。他身高6呎11吋 體重217磅,位置2、3號位,跟KD身型,手長和打法非常接近。今年只有20歲前途真是難以估計,Jason Kidd明顯要打造這名新仔,正選位置已經坐穩,無記錯Kidd要他打控球後衛。無錯… 一個7呎球員打控衛,相當匪夷所思。如果留意一下他的球風絕對可以勝任,能跑,切入,外投,手長,在球場上的視野相信是貫穿任何地方,而且有位殿堂級教練在背後大力支援。唯一挑剔地方是太瘦容易受傷。

hi-res-457755037-giannis-antetokounmpo-of-the-milwaukee-bucks-defends_crop_north

呢位希臘小子值得大家留意。公鹿上年成績只有15勝67負,如今暫時成績已經有12勝12負,東岸排6位。看看公鹿和他可以走得多遠!