拔萃教練劉宇麟

整體表現不算滿意,內線在進攻及防守的發揮仍有進步空間,體能不足以做到防守部署要求,是我的責任。

得著係九龍區第一組首個大滿貫,及鞏固了球員求進步的心態,希望球員勝利也見到自己的不足,在off season好好調整技術及體形,下季再接再厲。

img-20140225-WA0000

劉俊鴻

好開心今年學界完成grand slam,兄弟都付出一定的努力,劉sir 悉心的教導,但我真的對自己的表現下太滿意,滿以為有5年波齡的我在比賽初因要配合球隊,令我混淆了自己的角色,不知傳波好定攞分好,體能,身形和慢熱都未如理想,及後經過調整開始適認及做射手要做的東西。

今年賽事得到寶貴的經驗是三分球及jump shoot 取得個人突破,key 波也開始上手,個人自信也增強。

DBS 劉俊鴻

曾嘉晉
我都唔係幾滿意自己的表演,因為我覺得自己仲可以發揮得更好。

今年學界遇到好多高水平的對手,唔單止係球技上的較量,仲有係球品同心理上的比較,希望這些經驗可以套用係下年的學界比賽。

DBS 曾嘉晉

李偉灝
希望下年各方面既體能都會更上一層樓。

仲有今年既傷患令我得到一個寶貴既經驗。令我意識到每一課操練都係好珍貴。

希望下年可以有一個最佳狀態應付學界比賽。

DBS 李偉灝